Sveriges Thailand

Om man ens ska försöka sig på att jämföra de två länderna så kommer det att vara ganska långsökta kopplingar. För helt ärligt, det är två helt olika länder. Sverige ligger långt upp i norr, där kylan är närvarande stora delar av året, medan Thailand ligger i ett tropiskt bälte där det är varmt och fuktigt mest hela tiden. På så sätt är de varandras motsatser, och det borde till en början vara så att det inte går att koppla ihop de båda på ett sätt som verkar logiskt. Men nu ska vi inte fokusera på klimatet – nu ska vi istället fokusera på känslan som det ger.

Kultur och känsla

Det som förenar dessa två länder är kultur och känsla. I Thailand kan du hitta hur mycket som helst av kultur, och speciellt i turistområden finns de delar som kanske utmärker Thailand allra mest. Man behöver med andra ord inte gå särskilt långt i Thailand för att uppleva vad som göra Thailand till just Thailand, och på samma sätt är det i Sverige. Det finns en plats som förenar alla dessa delar av vad Sverige är och det går att hitta i Dalarna. Här finns väldigt mycket av grunden till den svenska kulturen, och är egentligen den plats som turister rekommenderas att besöka för att uppleva det som gjort Sverige till Sverige.

Men det handlar också om känsla. Känslan av vad platsen ger. Har pratar vi om harmoni och ett lugn, och är det någon plats i världen som är experter på lugn så är det thailändare och folk från Dalarna. Det är väldigt lätt att finna samma lugn och frid när du sitter på en sandstrand i Thailand, precis lika lätt som när du sitter på exempelvis hotell i Tällberg och blickar ut över den vackra Siljan. Det är det här som många söker efter, närheten till naturen och samtidigt att bli förbluffade över hur massivt vacker den är, både i Dalarna och i Thailand.