Fördelar med att köpa stort och mycket

En säck med ris.Är ni som en som köper stora förpackningar när ni handlar, exempelvis ris? I stället för att köpa en en- eller tvåkilospåse så burkar jag köpa 20 eller till och med 50 kilos säckar med ris – det räcker ett tag och ris är ju någonting som håller sig nästan hur länge som helst. Så varför inte köpa en stor förpackning, då det ju oftast ger ett billigare kilopris? Visst, det kan vara lite jobbigt att släpa hem en tjugo kilos säck med ris, men man får se det som lite extra motion. Väl hemma så kommer ju sedan säcken att finnas där på samma ställe tills den tar slut (i alla fall om man placerar den på ett vettigt ställe, så att man inte behöver lyfta ut den för att få sitt ris).

Klämmor är bra
Ett litet problem dock är återförslutning. Beroende på märke och vilken sorts ris det är så kan det vara lite krångligt. En del säckar är återförslutningsbara, medan många inte är det. Själv använder jag mig av säckklämmor från http://www.klammor.se för det, och det fungerar alldeles utmärkt (faktum är att klämmor i allmänhet är bra att ha, när man behöver återförsluta påsar av olika slag, helt oundgängliga enligt mig). Minimalt med ris-spill och ordning och reda i skafferiet!

Varför inte köpa stort?
Men det är inte bara ris man kan köpa mycket och/eller stora förpackningar av när man väl handlar. Socker, mjöl och mycket annat som håller sig under längre tid så man inte känner någon stress att förbruka det innan bäst före-datumet. Ändå så verkar det som om många inte gör det. Det finns en del bra ursäkter, då inte alla har möjlighet att göra det. Men även de som enkelt skulle kunna verkar inte alltid göra det. Jag undrar om någon har ett svar på den frågan.

This entry was posted on 19 november, 2017, in Mat, Tips. Bookmark the permalink.